Over ons

Theatersport?

Ooit een bokswedstrijd gezien tussen Sinterklaas en de Kerstman? Of de ondergang van de Titanic in opera-vorm? Wanneer hoorde jij een lied dat echt over JOU ging? Dat kan allemaal bij theatersport. Tijdens een show van TSGP val je van de ene verbazing in de andere. Twee teams van jonge acteurs brengen onverwachte plots, grappige dialogen of rare typetjes. En dat allemaal door middel van improvisatie! Zonder script, zonder regisseur en zonder pardon maken de acteurs ter plekke een scène. Het publiek heeft daarbij een troefkaart in handen. Als de spelers vragen om een suggestie, dan mag de hele zaal mee beslissen. Een locatie? Een relatie? Een aanleiding? Roept u het maar! Meestal zijn er ook rechters aanwezig. Wanneer deze zuurpruimen hun kritiek geven, zorgt dat voor een luid boe-geroep vanuit de zaal. En om de sfeer nog wat scherper te maken, krijgen de toeschouwers natte sponzen uitgereikt, waarmee zij de rechters op gezette tijden kunnen bekogelen. Vind jij een scène echt geweldig, ontroerend of fantastisch? Dan kun je jouw waardering laten blijken door een roos op het podium te gooien. Applaus en gejuich is natuurlijk ook geoorloofd!

Wie is TSGP?

De winnaars van het Nederlandstalig Studententheatersport Kampioenschap 2022!

Theatersportgroep Parnassos bestaat al meer dan 20 jaar, maar desondanks een van de ‘jongste’ theatersportgroepen van Utrecht. TSGP werd destijds opgericht door studenten aan de Universiteit Utrecht en in haar rijke historie is de groep altijd blijven zoeken naar jong en vers talent. Daarom zijn de studenten nog steeds goed vertegenwoordigd en blijft Parnassos fris en fruitig. Elke maand wordt er een voorstelling (in theatersport termen: een wedstrijd) gespeeld in Cultuurcentrum Parnassos in Utrecht. Behalve wedstrijden in ons eigen Cultuurcentrum speelt TSGP ook wedstrijden en improvisatievoorstellingen in theaters door heel Nederland en zelfs in het buitenland. Zo heeft Parnassos goede contacten met een improvisatieteam uit Oxford. Theatersportgroep Parnassos is te boeken voor workshops, feesten en partijen.

Zou jij graag onderdeel willen zijn van Theatersportgroep Parnassos? En ben je student? Houd dan onze Instagram en website in de gaten want elk jaar aan het begin van het studiejaar zijn we op zoek naar nieuw talent!